Cure i vretenasti mišići

Svi znamo onu priču što su sve vretenaste majke pričale svojim budućim vretenastim curicama!

Draga Latice, pazi da slučajno ne dodirneš uteg u teretani jer bi se lako moglo dogoditi da tvoji vretenasti, tonizirani, izduženi mišići postanu kruti, kvrgavi, skraćeni i da se pretvoriš u Sandru Perković.

Ona je kao mala vretenasta djevojčica šetala po atletskom stadionu i slučajno zapela za ploču utega od 20 kg, sutra dan se probudila s 40 kilograma mišića i kada se vidjela u ogledalo, od ljutnje je uzela prvu stvar pri ruci, što se kasnije ispostavilo da je bio teški metalni tanjur, te ga bacila preko 70 metara (priča se da je pogodila jednog poznatog hrvatskog poduzetnika koji sada ima sinkopu, ali nećemo ga imenovati, to ne bi bilo cool)

Sreća u nesreći je ta da je baš u tom trenutku prolazio trener bacača diskova i regrutirao je u atletski klub.

Od tog dana Sandra pazi da ponovno ne zapne za uteg, jer u tom slučaju bi postala bacačica kugle ili kladiva.

Ok, neki će shvatiti poantu, ali za sve one cijepljenje od humora, reći ću ovako:

Svaka cura koju sam do sada u teretani susreo želi lijepo, utegnuto i ne previše mišićavo tijelo.

Sve ono što vi zovete “izduženo, vretenasto i tonizirano” nije ništa drugo nego mišić koji je oblikovan kroz trening s utezima, a ugledao je svjetlost dana kada ste počeli paziti na prehrani i skinuli nešto špekeca s guze, bokova i trbuha.

Curama se izrazito teško “nabildati”, a hrvatska heroina iz prethodne priče je godinama trenirala, prolijevala krv, suze i znoj da bi postala najbolja svjetska bacačica diska i imala takvu konstituciju koja će joj to omogućiti.

Ako želite lijepo oblikovano tijelo, primite se utega, trenirajte kao muškarci (samo pametno, bez ega), smanjite kardio i ubacite malo sprinteva. Pripazite na prehranu i odmor. To je sva mudrost!

Trenirajte pametno, s utezima! 🧠💪🏋️‍♀️


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)