Osobni trening – opširnije

Osobni trening je alfa i omega treninga! U svom terminu imate moju potpunu posvećenost, osim za kontrolu izvedbe, tu sam za sva pitanja i konstantnu edukaciju o svemu što vas o fitnessu zanima.

Kako izgleda cijeli proces

Kada me kontaktirate, prva stvar koju ćemo napraviti je dogovor oko termina uvodnog razgovora. To je najčešće u kafiću ispred teretane (kako bi vam odmah mogao pokazati teretanu) gdje u ležernoj atmosferi saznam sve što me zanima o vama (zdravlje, potencijalni problemi, ciljevi, iskustva…) i pružim vam sve potrebne informacije o cijelom procesu.

Ako se dogovorimo za suradnju, definiramo termine u kojima treniramo.

Prvi trening ili dva (ovisno o vašim individualnim karakteristikama) je testiranje. Želim prikupiti maksimalnu količinu informacija o vašoj trenutnoj razini fitnessa kako bi sastavio individualni plan treninga za ostvarenje vaših ciljeva.

  1. Mjerenje na Omron vagi koja procjenjuje sastav tijela (mišići, masti, bazalni metabolizam, visceralna mast).
  2. Mjerenje opsege pojedinih dijelova tijela centimetarskom vrpcom (nadlaktica, prsa, struk, trbuh, bokovi, natkoljenica)
  3. Testovi mobilnosti, prilagođeni FMS test
  4. Motorički testovi (plank, sklekovi, izdržaj u čučnju, vis..)

Mjerenje na vagi i opsezi daju referentnu točku pomoću koje pratim napredak svaka četiri tjedna. Testovi mobilnosti pomažu pri odabiru primjerenih vježbi i upozoravaju na pojedine deficite u vašoj posturi i biomehanici. Motorički testovi daju informacije o trenutnoj razini fitnessa, kao i referentnu točku s kojom kasnije uspoređujem napredak.

Ostali treninzi. Provodimo treninge prema napisanom planu i programu, uz potrebne prilagodbe ako za njih bude potrebe. Iako se treninzi za svaku osobu razlikuju, osnove i principi su isti, a temelje se na najnovijim znanstvenim spoznajama i iskustvu iz prakse.

Osnovne vježbe sa slobodnim utezima okosnica su treninga, dopunske i izolacijske vježbe nadopunjuju prvotno spomenute. S obzirom na to da imamo 60 minuta na raspolaganju, trening treba biti maksimalno efikasan i pomoću minimalnog broja vježbi treba ostvariti maksimalne rezultate.

Cilj treninga nije naučiti izvoditi 50 vježbi, cilj je naučiti desetak vježbi izvoditi na visokoj razini te iz treninga u trening progresivno povećavati zahtjevnost istih. Kako napredujete tako ćemo u tih 60 minuta “ugurati” više vježbi kako bi količina obavljenog rada bila veća, time i efekt treninga.

Prehrana. Nisam nutricionist i ne prepisujem planove prehrane. Za to ću vam rado savjetovati kvalitetnog nutricionista koji je stručnjak u tom polju. To ne znači da vam oko prehrane neću pomoći. Moje znanje sigurno može pomoći da savladate osnove koje će UVELIKE pomoći u ostvarenju ciljeva. Vodit ćete dnevnik prehrane iz kojeg ćemo malo po malo ispravljati loše navike i stvarati kvalitetniju prehranu. Nije nužno, ali ako želite preciznije rezultate, savjetujem da koristite MyFitnessPal aplikaciju.

Dodatno. Trening ne počinje i ne završava u našim terminima. Potičem i savjetujem za aktivnosti koje se odvijaju van teretane/termina. Najčešće su to “cardio” treninzi, odlazak na sljeme ili rad na deficitima kroz “zadaće” koje se ponekad trebaju obavljati svakodnevno.

Apsolutno svaki dio treninga PRIMARNO treba čuvati vaše zdravlje, zatim sve ostalo. Nikada neću dopustiti da  fizički izgled ili neki drugi cilj budu nadređeni zdravlju. 

Rezultati

Nisam ljubitelj instant transformacija koje najčešće traju kraće nego što je bilo vrijeme njihova ostvarivanja.  Najbolje promjene su one koje se odvijaju polako, kada se transformacija tijela i navika odvijaju paralelno. Marija je jedan od odličnih primjera ovog načina pristupa i razmišljanja gdje smo kroz godinu dana potpuno promijenili njen izgled, razinu fitnessa i navike.

19029211_1395568233870349_7430346978307617334_n.jpg

Marija V. o treningu:

“Sjedilački način života, stres, manjak slobodnog vremena i volje (kao i svi ostali moji izgovori) rezultirali su lošom i nezdravom kvalitetom života. Jedna odluka, malo sreće i dobar trener promijenili su, ne samo moje fizičko stanje već i cijeli mentalni sklop. Prihvaćanje zdravog načina života i redovnog vježbanja rezultirali su višestrukim pozitivnim posljedicama; krvna slika nakon 2 mj. treninga je iz osrednje postala savršena, serotonin, dopamin, i ostali in-i☺ razvukli su široko moj osmjeh i od tad su treninzi postali neizostavan dio mog života. Čak i kad sam umorna zbog dobre motivacijske klime, stručnosti (i simpatičnosti) trenera veselim se svakom treningu! A i rezultati su nadmašili očekivanja…😊 ”

Za sva ostala pitanja kontaktirajte me bez ustručavanja na FB, Instagram ili misoprovcin@gmail.com