Mini grupe – opširnije

Vrhunski rezultati nisu rezervirani samo za osobne treninge! Mini grupe odličan su način da ostvarite zdravstvenu i fizičku transformaciju u dinamičnom, stručno vođenom i zanimljivom okruženju. Kako sve skupa izgleda, pogledaj u nastavku teksta.

Kako izgleda cijeli proces

  • Svaki trening vodimo kolega Ivan Brkljačić (FB & Instagram) i Ja
  • Svaki trening ima vođeno zagrijavanje, glavni dio i istezanje
  • Dva ili tri puta tjedno trenirate pod našim vodstvom
  • Jedan trening trebate odraditi samostalno prema unaprijed pripremljenom programu
  • Svi treninzi se provode u teretani Core gym Zapruđe, Sajmišna cesta 4, parking besplatan
  • Osim zajedničkih treninga, teretanu možete koristiti neograničeno
  • Cijeli proces traje 12 do 15 tjedana. Trajanje je definirano prije početka treninga

Prva dva treninga

Okupljanje, upoznavanje, prezentiranje cijelog procesa i definiranje pravila kojih se trebate pridržavati kako bi održali profesionalnu radnu atmosferu.

Mjerenje sastava tijela na Omron vagi.  Bosi i bez čarapa stat ćete na vagu dok u rukama držite njen mobilni nastavak. Nakon nekoliko sekundi vaga će prikazati vaše rezultate koje zapišem u evidenciju. Kako bi mjerenje bilo maksimalno standardizirano, dva sata prije mjerenja trebate pojesti obrok normalne veličine i sastava, 30 do 60 min prije popiti čašu vode kako ne bi bili dehidrirani. Poželjno je vagati se uvijek u istoj odjeći.

Mjerenje opsega tijela centimetarskom vrpcom. Mjerimo opseg nadlaktice, prsa (dečki), struka na najužem dijelu, trbuha preko pupka, bokova, natkoljenice odmah ispod stražnjice (glutealna brazda). Idealno je na svakom mjerenju nositi istu odjeću.

Oba mjerenja provodimo svaka četiri tjedna.

FMS (functional movement screening). Testovi kojima provjeravamo vašu posturu, mobilnost i eventualne deficite koje trebamo znati zbog programiranja treninga. Ukoliko bude potrebe, dobiti ćete PDF dokument s vježbama koje trebate svakodnevno provoditi kod kuće kako bi ispravili deficite.

FMS provodimo samo na početku suradnje jer se potencijalni problemi sporije ispravljaju i nema smisla isto testiranje ponavljati često.

Motorički testovi. Ove testove provodimo kako bi dobili uvid u vašu trenutnu razinu fitnessa. Testove ponavljamo nakon 10 do 12 tjedana, ovisno o trajanju cijelog procesa.

Nakon drugog treninga

Temelj svih naših treninga su osnovne vježbe. Na početku svakog ciklusa (ciklus = četiri tjedna) naučit ćemo vas nekoliko osnovnih vježbi koje ćemo do kraja ciklusa dovesti do razine automatizacije uz odličnu tehniku izvedbe.Osim osnovnih vježbi koristit ćemo brojne druge vježbe s kraćom krivuljom učenja.

Prehrana

Tijekom cijelog procesa, vodit ćete online dnevnik prehrane koji je nama dostupan svakog trenutka. Zapisivat ćete što, kada i koliko jedete, a svaki prvi tjedan u ciklusu detaljno ćemo pregledati i iskomentirati vašu prehranu. U prijašnjim grupama, oni koji su redovito vodili dnevnik prehrane i trenirali, imali su najbolje rezultate.

Rezultati kao dokaz funkcioniranja programa

Iva je jedna od mnogih koji su dokazali da redoviti dolazak na treninge i slušanje naših savjeta oko prehrane dovodi do odličnih rezultata. Naravno, rezultati ovise o genetici, godinama, spolu i prethodnom trenažnom iskustvu. Iva je i prije mini grupa redovito trenirala, ali prehrana joj je blago rečeno bila “koma”. Tipično ženski (bez uvrede ikome) doručak se obično sastojao od jogurta i nekih žitarica, ručak premalo proteina i neka salata, večera ako je postojala isto salatice. Kada smo vrlo lagano prepoznali problema ekstremnog nedostatka proteina te iste uvrstili u prehranu, uz zdrave masti i adekvatan unos ugljikohidrata, Iva se naočigled počela “topiti”, a osmijeh postajati sve širi. Ivan i Ja smo jako ponosni kako na nju, tako i na naše ostale kandidate koji su također ostvarili odlične rezultate.

39388141_2081534185441483_3484200873515548672_n

Iva o treninzima

“Zašto mini grupe? Godinu dana prije početka programa svakodnevno sam išla na klasične grupne treninge u Core gym. Daleko od toga da nisam bila zadovoljna rezultatima, ali dvije stvari su me posebno privukle. Prva je ta što su grupe male i time svatko od nas dobije veću posvetu i gotovo individualan pristup. Druga je mjerenje sastava tijela, praćenje napretka i poduka o pravilnoj prehrani. Što je bio i glavni, ako ne i jedini problem u mojoj borbi s kilogramima.

Problema s redovitošću i voljom za treninzima nikad nisam imala, ali rezultati nisu bili potpuni zbog neznanja o prehrani i potrebama organizma. Ovaj program je bio potpuna prekretnica. Već prvi dan treneri su s nama obavili mjerenje sastava tijela, razna testiranja te potom analizirali rezultate. Svakom od nas su rekli koji su naši glavni problemi i koji na što se trebamo usredotočiti kroz trening i prehranu. Osim trenera, za koje sam otprije znala da su em divni, em stručni, ekipa je isto bila super.

Treninzi su od samog početka bili teški i dugotrajni, ali uvijek smo radili nešto novo i zanimljivo, dizali intenzitet proporcionalno s našim napretkom, tako da niti u jednom trenutku nije postalo monotono. Super je da niti pri najvećim mukama (a bilo ih je jaaaako puno), nije izostala zezancija, ni motivacija. Također, ono što mi se posebno svidjelo je bio konstantan naglasak na pravilnu izvedbu svake vježbe, od onih osnovnih do kompleksnijih pa osim upala mišića, drugih bolova nismo imali.

Što se tiče prehrane, od prvog dana smo pisali dnevnike u koje su naši treneri imali uvid i na temelju toga nam davali sugestije i opaske. Iskreno, pojma nisam imala koliko se glupo i neispravno hranim i da zapravo trebam mijenjati SVE! Isprva mi se to činilo naporno i nemoguće, al kako je krenulo, polako sam mijenjala prehranu, korak po korak i samo sam jednog dana skužila da sam kompletno promijenila prehrambene navike. To mi je bilo čudo jer nisam ni primijetila promjenu – nije bilo muke, gladi, nervoze i svega što sam mislila da je neizbježno. I najbolje od svega – rezultati vidljivi u rekordnom roku, što me dodatno motiviralo za nastavak.

Sve u svemu, genijalan program, genijalni treneri – Mišo & Ivan, genijalna ekipa, genijalan napredak! Veselim se drugom krugu i novim slatkim mukama!”

Ostale dojmove i rezultate pogledajte klikom na sliku

Ana Došen Untitled design (1) (1) Untitled design (2) Untitled design (2) (1)

Za sva ostala pitanja kontaktirajte me bez ustručavanja na FB, Instagram ili misoprovcin@gmail.com