L – carnitine topi masti ili novčanik

E pa dragi moji, obično ako nešto smrdi na drekec i je drekec 😀

Pregledom 250+ istraživanja o L-karnitinu na examine.com , možete iščitati da je djelovanje ovog suplementa puno previše preuveličano od nikog drugog nego industrije suplemenata koja fino trlja rukice dok vi umjesto masti topite svoj bankovni račun.

L-carnitine može pozitivno djelovati na potrošnju masti ALI (ono što vam na bočici suplementa neće pisati) kod osoba koje imaju manjak istoga. To su obično oni koji ne jedu meso ili ga jedu u jako malim količinama, i starija populacija.

Kod zdrave i mlađe populacije, nisu primijećene razlike kod suplementacije L-karnitinom u odnosu na skupine koje su se suplementirale.

Tako da ako niste u rizičnim skupinama, suplementacija je čisto bacanje novaca. Ako jeste u rizičnim skupinama, savjetujem da koliko je to moguće, popravite svoju prehranu, tek onda po potrebi uvedite suplementaciju u razgovoru s nutricionistom.

Ne postoji taj suplement koji će nadjačati vaš kalorijski plus na kraju dana! Iako svi želite prečicu, na žalost ona ne postoji:

1) Uravnotežena prehrana (lagani deficit za mršavljenje)
2) Redovita tjelesna aktivnost
3) Aktivan način života
4) Strpljenje

Što prije prihvatite realnost, prije ćete ostvariti svoje ciljeve i u tom procesu manje novaca potrošiti na gluposti. 🧠💪


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)