Ključna navika

Zamislite da dođete na prvi sat klavira, a instruktor vam krene objašnjavati Mjesečevu sonatu. Kolike su šanse da ćete naučiti svirati klavir? Manje nego da Žak izgubi na klackanju!

Zašto fitnesu pristupate drugačije? Niste još ni krenuli, a već vas zanimaju detalji kojima se bave profesionalci sportaši tijekom priprema za olimpijske igre.

Koji je najbolji trening? Onaj kojeg redovito provodite i volite provoditi!

Koja je najbolja prehrana? Ona koje se možete dugoročno pridržavati, a pozitivno utječe na vaše zdravlje, razinu energije i socijalne interakcije!

Sve ostalo je na početku irelevantno!

  1. Ključna navika TRENING: Pojavite se na svakom treningu
  2. Ključna navika PREHRANA: Osvijestite se što, koliko i kada jedete (dnevnik prehrane)
  3. Ključna navika SAN: Lezite na vrijeme (6 – 8 h sna) i ustanite svaki dan u isto vrijeme

Ako se budete pridržavali napisanog, garantiram sljedeće:

  1. Razvite ćete naviku redovitog odlaska na trening, zavoljet ćete osjećaj nakon treninga i s vremenom ćete steći sve veće znanje o svom tijelu i vlastitim mogućnostima, što će vas konstantno gurati dalje prema ozbiljnijim treninzima, time i rezultatima. Gotovo pa ćete spontano doći tamo gdje na početku pokušavate biti.
  2. Zapisivanjem što, kada i koliko jedete (ne mora biti previše detaljno) doživjeste ćete Holy shit trenutak i uvjeriti se da je “debljam se ali stvarno malo jedem” običan bullshit. Crno na bijelo ćete dobiti uvid u to gdje i kako možete poboljšati prehranu.
  3. Imate ćete više energije za suočavanje s prve dvije stvari i bit ćete sretniji jer san ima ogroman utjecaj na raspoloženje. Osim toga, san ubrzava topljenje masti i dobivanje mišićne mase što uvelike olakšava cijeli fitness proces.

Simple as that 🙂


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)